STUDIO.TALKS: Eric Mijnster

Maandelijks ontmoeten we verschillende inspirerende mensen, ieder uniek op zijn of haar manier. Elke maand willen we hiervan iemand persoonlijk uitlichten. Deze maand is dit Eric Mijnster. We ontmoeten Eric tijdens onze READY, SET, GO! inspiratiedag januari 2019.

Die dag deelde hij zijn levensverhaal met ons. Waarin hij ons meenam in zijn levensgebeurtenissen tijdens zijn zoektocht, of zoals hij het zelf omschrijft: fascinatie voor het vinden van zijn geluksgevoel. Na zijn studie nam hij afscheid van het bekende, kocht een bus, pakte zijn fiets en trok zonder plan Europa in. Waarom? En wat heeft hem dat gebracht?

Hij vertelde ons openhartig dat hij van jongs af aan al een fascinatie heeft voor: hoe wordt je gelukkig? Wat is dat dan en wanneer weet je dat? Hij ontdekte al snel dat de vrijheid die het fietsen hem gaf, zijn ultieme geluksgevoel in hem aanwakkerde. Met name wanneer hij door de bergen en natuur omringt was. Hij ging tot het uiterste en legde met zijn fiets de Route des Grandes Alpes in 36 uur zonder te slapen af. Ja, je leest het goed ZONDER te slapen. Hij stelde het fysieke onmogelijke hiermee op de proef. Dit al voor het verleggen van niet alleen zijn fysieke maar tevens mentale grenzen, ‘’omdat ik het wil.’’ Zijn les? Vertrouw op jezelf en je intuïtie. Vertrouw erop, dat ‘dit' jou pad is.

Nog voor die fietstocht schreef hij zijn dromen op. Ik vroeg hem of deze dromen hem gebracht hebben waar hij vandaag de dag is. Daarop antwoordde hij: ‘’Deze dromen zijn meer een bewustwording van wie ik ben. Ze geven richting. Je kan alle kanten opgaan in je leven, maar welke kant wíl je op? Dromen zijn geen doelen. Ik moet het niet per se bereiken. Maar ik weet van mezelf dat ik ga stralen op het moment dat ik met mijn dromen bezig ben en door ze op te schrijven ben ik me bewust van mijn richting en is er een onderliggende focus.”

Ik was nieuwsgierig naar die focus, want op dit moment is hij zijn dromen aan het verwezenlijken. Maar hoe heeft die focus, of zoals hij het zelf ook omschrijft ‘het vlammetje dat in mij zit’, hem gebracht tot waar hij nu is? Eric vertelde dat hij door de bewuste focus alert is op mogelijkheden: “Dit wil ik, dit ga ik NU doen! Het klopt dan. Dat voel ik. Volgens mij komt iedereen daar op zijn/of haar moment achter. Het is een lang proces van uitproberen, experimenteren en nieuwe dingen doen. Het onbekende tegemoet. Continu reflecteren om je bewust te worden van je zelf en je eigen weg. Ik omschrijf het als een weg waarop ik volledig op mijn gevoel durf te varen. Ik kan het niet niet doen.”

Aangezien wij, STUDIO.WHY, staan voor het aanjagen van ondernemerschap en het heft in eigen hand nemen, vroeg ik hem wat zijn kijk op verandering is. Eric antwoordde: “Als er één verandering nodig is, dan is het deze. Dit wat er nu gebeurt. Wij hebben een gesprek met elkaar en as we speak worden we ons bewust van waar het om draait. We hebben contact. We horen elkaar. En niet alleen met onze oren, maar op een dieper niveau. Het geeft ons het gevoel dat we mogen zijn wie we werkelijk zijn. En precies in de vrijheid die we daardoor voelen is alles mogelijk.”

Dit vind ik dan ook een mooie uitspraak om mee te eindigen. We zijn tot meer in staat dan we denken. Doorleef je dromen! En neem het heft in eigen hand.

Ben jij na het lezen van dit verhaal nieuwsgierig geworden naar het volledige verhaal van Eric? Bekijk dan zijn website, of nog beter… Op zijn website vind je onderstaande documentaire ‘’OMDAT IK HET WIL’’.