Het verhaal van Simone

Hello!

Mijn naam is Simone Michielsen. Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd aan de opleiding Conceptcreation & Trendresearch in Lifestyle, aan Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. Ik ben afgestudeerd in de richting Food and Appearance en kreeg voor mijn afstudeerconcept ‘Meat me Halfway’ een nominatie voor de gouden scriptie prijs. Daarnaast heb ik mijn werk tentoon mogen stellen op de Dutch Design Week. Naast conceptontwikkeling, trendwatching en fooddesign ben ik ook erg geïnteresseerd in styling. Ik heb de kledingstyling voor verschillende theatershows, tv-series en films mogen verzorgen en ben bezig met het opzetten van een vintage webshop.

Toen ik afstudeerde had ik ontzettend veel plannen en ideeën over hoe ik verder wilde in het werkveld, maar had geen idee waar ik moest beginnen. Ik ben zelf nogal chaotisch en vind het lastig concrete stappen te zetten. Toen ik het traineeship bij STUDIO.WHY voorbij zag komen leek me dit op het lijf geschreven! Een innovatie opdracht aan de hand van conceptontwikkeling én ondersteuning in persoonlijke ontwikkeling. Ik was dan ook super blij toen ze mij na de selectie rondes als een van de vier trainees hadden gekozen!

Traineeship innovatie & ondernemerschap

Een ondernemende mindset ontbreekt er bij mij niet aan, maar wat richting en sturing kan ik goed gebruiken. Dit is dan ook precies wat ik krijg bij STUDIO.WHY. Ik wordt begeleid en ondersteunt waar nodig, en maak samen met mijn begeleiders een plan over hoe ik mijn doelen het beste kan bereiken. Naast de enorme bron van kennis en ervaring binnen het team van STUDIO.WHY waar ik uit kan putten, hebben zij ook een heel groot netwerk en kunnen ze me in contact brengen met allerlei soorten ondernemers. Toen ik met het traineeship begon, viel ik meteen in een warm bad. De sfeer die op de studio hangt had ik nog nooit ergens ervaren. Door de vrijheid en de ruimte die ze geven, met ondersteuning waar nodig, wordt je onbewust gestimuleerd zelf ondernemend te zijn en zo je doelen te bereiken. Daarnaast werkt de locatie van de studio ook mee. Geen saai kantoorpand maar hele grote lichte ruimtes waar je op je gemak in een fatboy kan werken of languit op de bank. Deze dingen zorgen voor een goede sfeer en innovatieve mindset.

Woningnood in Nederland

Zoals mijn collega trainees ook al omschreven, werken wij tijdens dit traineeship aan een hele grote opdracht voor Vereniging Eigen Huis. We kregen de opdracht om aan de hand van de Design Thinking methodiek op zoek te gaan naar oplossingen voor de huidige woningnood onder starters in Nederland. Een ontzettend complex probleem met veel uitdagingen. We zijn nu ongeveer halverwege het traject. Op dit moment hebben we 12 conceptenrichtingen ontworpen, welke we op verschillende manieren gaan testenbij de doelgroep. De concepten zullen we vervolgens aanscherpen en verbeteren. Uiteindelijk blijven er 4 concepten over die inspelen op de behoeften van de doelgroep en goed toe te passen zijn door Vereniging Eigen Huis.

Toekomstplannen

Over een aantal maanden komt het traineeship tot een eind en hebben we hopelijk een goede bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van de woningnood. Hierna hoop ik als zelfstandige verder te gaan op het gebied van conceptontwikkeling. Dit gaat waarschijnlijk plaatsvinden in het buitenland, met momenteel een focus op Londen. Desalniettemin zal ik zeker in contact blijven met STUDIO.WHY en hopelijk met hen blijven samenwerken. STUDIO.WHY heeft me laten inzien dat je niet binnen de gebaande paden hoeft te blijven en juist voor je eigen weg moet gaan, welke dit dan ook mag zijn.