WHY you should Trust the Process when you want to solve complex problems

Na afloop van de Innovation Games Noord-Brabant mengde ik me als facilitator van STUDIO.WHY tussen een groep van deelnemers die aan het na borrelen waren over de ervaring die ze de afgelopen dagen hadden meegemaakt. Een van de verhalen van de deelnemers omschreef voor mij precies de essentie van een van onze kernwaardes ‘trust the process’. Wat ze mij vertelde was het volgende:

Deelnemer: “Aan het begin van de week startte ik echt met energie en enthousiasme. Ik had echt zin in deze uitdaging, nieuwe mensen leren kennen, interessante kennis opdoen en een vette omgeving waar ik veel kan leren en met toekomstige vraagstukken bezig ben. Laat maar komen die uitdaging! - dacht ik. Eenmaal de maandag gestart, voelde ik een hoge druk ontstaan en zakte m'n energie weg. Er werd van mij verwacht in één week tijd een vernieuwend concept aan te leveren om huizen in Nederland te verduurzamen. Daarnaast voelde ik de druk van de opdrachtgever die een duidelijke visie op de challenge (het vraagstuk) had. En daarbij kwam nog dat ik dit moest doen met een team van onbekende mensen. Ik hou echt van uitdagingen… maar met hoeveel energie ik maandagochtend binnen kwam, des te minder dat werd gedurende de dag.

Hoe ga ik dit doen, wat moet ik doen, met wie en wanneer kom ik aan die informatie? Hoe zorg ik dat ik met m’n team de wensen van de opdrachtgever beantwoord?

Dit waren allemaal vragen die door m’n hoofd gingen. Met al deze vragen in m’n hoofd stapte ik op één van de facilitators van STUDIO.WHY af en zij vertelde mij:

‘’Focus je op het proces in plaats van op de uitkomst. We willen altijd invloed en controle hebben op de uitkomst, het enige waar we controle over hebben is het proces waar we op dit moment in zitten.’’

Dit zorgde ervoor dat ik de verwachtingen los liet en dacht “FACK IT”, je hebt gelijk ook. Mijn focus kwam weer te liggen op de kansen die gedurende de week voorbij kwamen en wat de situatie me bracht. Ik begon het proces zelfs leuk te vinden. Dit moment was voor mij echt een soort mind shift, hierna voelde ik me veel relaxter, zelfverzekerder en vrijer om creatief te zijn.’’

Na het horen van dit verhaal, dacht ik als facilitator alleen maar, YES!!, dit is precies wat we willen: Wat gebeurt er als we de druk van het creëren van innovatieve oplossingen voor een challenge eraf kunnen halen? Als je je vrij kunt voelen om elke gewenste stap om de challenge te fixen aan te gaan? Je de kracht voelt om in elke situatie nieuwsgierig te zijn naar kansen?

Dan ontstaan er dit soort succes verhalen. De shift maken van de focus op de oplossing naar de focus op het proces. Waar jij controle op hebt: je eigen houding, je mindset en je eigen acties. Als je je kunt focussen op het proces is er ruimte om te innoveren omdat je dan de ruimte geeft aan je ondernemerschap, kansen spotten die leiden tot vernieuwing.

Echte innovators, talenten, ondernemers, changemakers of hoe je ze ook wil noemen… focussen op waar je controle over hebt - het process.

De Dutch.Design Thinking methodiek gebruiken wij om het proces tijdens de Innovation Games te faciliteren. Het proces voelt voor deelnemers vaak intens, overweldigend of zelfs verwarrend. Zeker in de eerste dagen is “trust the process” een vaak herhaaldelijke kreet. We doen dit om de teams echt een innovatiecultuur te laten ervaren: in alle ruimte jouw krachten inzetten om op ontdekking te gaan naar de mogelijkheden en verschillende perspectieven, de creatieveling in je losmaakt en jouw ideeën tot uiting mogen komen, een veilige ruimte om te experimenteren en te falen, zodat we in een team van multidisciplinaire talenten disruptieve concepten kunnen bedenken.

Het is echter veel makkelijker om op de uitkomst te focussen, want daar draait het immers om. Resultaat! We leven in een prestatiegerichte samenleving waarin we alleen focussen op resultaten. We zijn gewend om direct van probleem tot een oplossing te komen. “Zo hebben we het altijd gedaan.” Maar “trust the process”, want als je je openstelt voor de ruimte om te experimenteren, jezelf te verbreden en de mindset hebt om op ontdekking te gaan naar kansrichtingen, dan pas ontstaat er een cultuur van innovatie: “wat als... we het zo zouden doen?”