Ga jij als docent de uitdagingen van het toekomstig onderwijs aan?

Laat jezelf dan trainen tot innovatiecoach en ga samen met jouw leerlingen de uitdagingen aan!

 
 
20170927_StudioY_Innovationgames2017_LiekevandenOord_middag_low_res-7757.jpg

WHY

Leerlingen voorbereiden op een maatschappij waarin verandering de enige constante is en skills als creativiteit en ondernemerschap steeds belangrijker worden?

Wij geloven in het aanjagen van een ondernemende mindset om het gat tussen onderwijs en de arbeidsmarkt te verkleinen. Jij als onderwijsprofessional speelt een belangrijke rol in het creëren van deze leeromgeving, een omgeving waarin de leerling ondernemerschap echt beleeft. Samen met en vóór de leerlingen.

Lees hier verder over onze visie op het onderwijs:


HOW

Design Thinking zetten wij in als middel om leerlingen uit te dagen om voor complexe uitdagingen innovatieve ideeën en oplossingen te bedenken. Het gaat hierbij om ontdekken en experimenteren met een sterke nadruk op samenwerken.

Hoe leer je dit? Dit leer je door te doen en te ervaren. Want Design Thinking is geen trucje maar een mindset.

Het Design Thinking proces zetten we in om de eigenwijsheid van leerlingen te bundelen en ze een relevant vraagstuk te laten ervaren. De leerlingen ontrafelen het probleem, ontdekken nieuwe perspectieven en gaan in gesprek met de eindgebruiker. Zodat ze vervolgens met deze nieuwe inzichten ideeën bedenken, prototypes maken en de daaruit komende concepten delen met elkaar. In dit gehele proces staat ondernemend gedrag centraal: een mindset die je in deze complexe wereld verder brengt.   

Wij hebben een training ontwikkeld waarin jij deze ervaring in jouw klas kunt creëren!

20181119_Studiowhy_LiekevandenOord_1509_3303_HR.jpg
DT Werkboek
‘’Het probleem leek in het begin makkelijk op te lossen, maar door te praten met de mensen kwam ik erachter dat het veel complexer is dan ik had gedacht’’
— Leerling - jaar 1 middelbaar onderwijs

WHAT

In 1 week word jij als docent opgeleid tot innovatiecoach. Wij geloven in Practice what you Preach dus tijdens de training ga je zelf het Design Thinking proces doorlopen. Hierdoor ervaar je zelf wat het inhoudt: waar zitten de uitdagingen, energie momenten en de kracht van de methodiek. Vervolgens geven we je alle tools en handvatten mee om Design Thinking in jouw onderwijstak vorm te geven. Met ondersteuning vanuit ons, ga je het geheel toepassen binnen je eigen school. Dit is ontdekken, uitproberen en verbeteren maar op deze manier wel een verandering die zowel leerling als student aanspreekt.

 We werken in de vorm van een pakket omdat het meerdere stappen vereist om in het onderwijssysteem te kunnen integreren. Dit pakket bestaat uit:

  • ‘’Practice what you Preach’’ Design Thinking training

  • Design Thinking implementatie binnen jouw school. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld: keuzevakken, excellentie programma’s, minors of modules.

  • Begeleiding bij lesvoorbereidingen en uitwerkingen van het programma.

  • Ongoing coaching tijdens de uitvoer om skills verder te ontwikkelen.

  • Starterskit: Design Thinking werkboek, canvassen en lesmateriaal om zelf aan de slag te gaan.

Download hier het inkijkexemplaar van ons Design Thinking werkboek.

mick
‘Design Thinking voor onderwijzers is een creatief innovatieproces.’
— Mick - docent Lumion Lyceum Amsterdam