Innovation_games_2016_dag_4_EU2A7864.jpg

Design Thinking

 

 

 Design Thinking

"Design Thinking is een creatieve manier om vraagstukken op te lossen waarbij de mens centraal staat. Het start bij de mens en eindigt bij innovatieve oplossingen om hun behoeftes in te vullen" - Tim Brown, IDEO

Design Thinking brengt zaken samen waarnaar vanuit een menselijke optiek wordt verlangt en vanuit technologie haalbaar en vanuit economisch perspectief rendabel is. Het brengt logica, verbeeldingskracht, intuïtie en systemisch redeneren samen om mogelijkheden te verkennen van hoe het zou kunnen zijn en resultaten te creëren die goed zijn voor de eindgebruikers.  

Dutch Design Deltas

Op onze Dutch design.school gebruiken we de Design Thinking methode 'Dutch Design Deltas' om je door de essentiële stappen van Design Thinking te leiden.

Onze methode is gebaseerd op het intuïtieve workflow proces van een designer. We leiden teams door iteratieve stappen die de deelnemers meevoeren door de drie hoofdstappen van een startup. 

De Dutch Design Deltas bieden een balans tussen creatieve en analytische methoden.

 

Customer design

Wake-up_achterkant.png

Concept design

Start-up_achterkant.png

Business design

Scale-up_achterkant.png
 

De spelelementen in onze programma’s motiveren teams om het echte probleem te definiëren en oplossingen te verkennen die verder gaan dan het meest voor de hand liggende. Verschillende perspectieven en ervaringen and experiences vormen nadrukkelijk een onderdeel van het proces.

 
ideo.jpg

Design Thinking tools

 

  

We hebben een aantal van de beste Design Thinking tools ter wereld voor je verzameld. Deze tools kan je gebruiken als een stapsgewijze gids om je creativiteit vrij te laten komen en de eindgebruiker centraal te zetten in jouw design-proces. Zo kom je tot echt vernieuwende antwoorden op ingewikkelde vraagstukken. Je vindt ze op onze internationale website:

 
 

Nog meer Design Thinking...

Design Thinking vereist een continue feedback tussen het design team en de eindgebruikers. Design Thinkers verplaatsen zich in de schoenen van die eindgebruikers door ze niet alleen te interviewen, maar ook gedegen hun gedragingen te observeren. Oplossingen en ideeën worden concreet en zo snel als mogelijk gecommuniceerd en getest door middel van prototypes bij potentiële gebruikers zodat ze in een vroeg stadium feedback kunnen geven, lang voor een eventuele marktintroductie.

Design Thinking kan organisaties helpen om zich het proces van ’fail fast -learn fast’ eigen te maken, waarmee de risico’s die gepaard gaan met innovatieprojecten en complexe problemen beter gemanaged kunnen worden.

Design Thinking is ontwikkeld door David Kelley, hoogleraar op Stanford en oprichter van het beroemde design bureau IDEO in Silicon Valley, en is sterk beïnvloed door de professoren Terry Winograd en Larry Leifer van d.school op Stanford University. 

 

Drie belangrijke factoren maken Design Thinking succesvol:

 

Radicale samenwerking

expedition 1x1.jpg

Innovaties en antwoorden op complexe situaties bereik je het beste met multidisciplinaire teams. Een verscheidenheid aan professionele achtergronden en een stevige dosis nieuwsgierigheid naar de verschillende perspectieven vormen het fundament van een creatieve werkcultuur.

Mindful van het proces

inno skils 1x1.jpg

Op de Dutch design.school gebruiken we de Design Thinking methode
'Dutch Design Deltas'. Meer informatie vind je op Design Methodology: Design Deltas

Gericht op actie

traineeship 1x1.jpg

Een team heeft een optimale werkomgeving nodig zodat het creatieve proces doorgang kan vinden. Denk hierbij aan flexibel en verplaatsbaar meubilair, voldoende ruimte voor whiteboards en het ophangen van canvassen, als ook middelen om prototypes te maken, zoals LEGO® en knutselmaterialen.